Viewing 3 reply threads
 • Author
  Posts
  • #3944
   Martin Møllermlm
   Participant

   Nu efter RPC er opsat og aktiveret tager det alt fra 2 minutter til op i mod 20 minutter at sende en pakke ud via https, som eksempelvis afinstallere firstclass / skolekom clienten (dvs. en pakken som intet fylder).

   Internt fra easyinstall serveren til RPC serveren + image VM kommer pakker stadig med det samme.
   Computere kan også tage lang tid om at bliver “opsnappet” af easyinstall serveren som online via https.
   RPC er opsat ifølge forskrifterne i dokumentationen med de nødvendige porte (agent filerne ligger på RPC serveren) samt https med et godkendt cert.

   Når jeg åbner Software portalen på en computer bliver de tilgængelige pakker loaded instant, men hvis jeg så vil deploye eksempelvis google chrome derfra, kan jeg se i easyinstall at den blive sat til “install pending”, mens installationen starter efter 10 – 20 minutter.
   Hvis ”keep-alive” i easyinstall sættes ned til 1 minut (fra 5 minutter som standard) flakker computere on-offline når det er over https. Måling på netværks udstyret viser at der intet pakketab skulle forekomme, så problemet ligger et andet sted.

   Er der en indstilling for hvor ofte pakker skal pushes ud over RPC som jeg har overset eller en anden indstilling i easyinstall?

  • #3945
   Jan JakobsenJan Jakobsen
   Keymaster

   Ved pakke installation eller afinstallation på maskiner koblet op via rpc over http(s), kopierer alt pakke indhold ud til klienten inden installation eller afinstalltion fortages.

   Ved afinstallation burde alle pakke filerne stadig være på klienten, og da der kun kopieres filer, hvis de er forskellige –
   skulle en afinstalltion fortages rimelig hurtig.

   Pakke filerne kopieres til C:\IXP\SW\

   Keep-alive anvendes bl.a. til at fortælle at klienten er online!
   Desuden anvende keep-alive og til at tjekke på ny pakke installation eller afinstallation.
   Værdien bør ikke sættes for lavt, da EasyInstall vil markere klienten offline hvis keep-alive signal ikke modtages til tiden.

  • #3949
   Martin Møllermlm
   Participant

   Problemet er at det tager mellem 2 – 20 minutter inden agenten på klient computeren starter på opgaven (popup nede i højre hjørne) og dette er uanset pakkens størrelse.

   Dette er også gældende for hvis man højreklikker på en computer i easyinstall konsollen og vælger enten shutdown, logoff eller reboot før kommandoen bliver modtaget og udført af klienten.

   Kan se i joblisten på klienten, at downloaden af pakke dataen først starter når popup vinduet fra agenten dukker op.
   Jeg har også nu bemærket at ”easyinstall agent service” bliver capped ved 3mbps på klienten. Distribution i easyinstall er sat til unlimited og webserveren er ikke konfigureret til at limit transfer rates ud over standard indstillingerne.

   RPC serveren kan uploade med gigabit hastigheder mens klient computeren kan downloade med 100 mbps, men det tager eksempelvis skolekom på 39,5 mb op mod 20 minutter at blive installeret pga. delay på opgaven påbegyndelse også en limit på 3 mbps i overførslen af pakke dataen. Der er intet af netværk udstyret som skulle limit overførslen til klienten og AV på klienten er windows defender som ingen betydning skulle have.

  • #3953
   Jan JakobsenJan Jakobsen
   Keymaster

   Hvis jeg forstår dig rigtig, så kan der gå op til 20 min. for agenten ‘opdager’ at der ligger pakke installation eller afinstallation ?

   Hver gang en http agent sender keep-alive, vil den på retur svaret få besked om der ligger nye pakke installationer eller afinstallationer.
   Du kan se keep-alive tiderne i Inventory fanen for den pågældende maskine …

   Har du tjekket agent log filen: c:\ixp\logs\ixpas.log ?

   Jeg vil fremover henvise et sådant problem til vores support på support@ixpdata.dk

Viewing 3 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.