IXP Data deltage på succesfuld eksportkonference

Efter en succesfuld eksportkonference tirsdag den 3 marts 2015 går seks sjællandske virksomheder (her iblandt IXP Data) nu videre i et konkret forløb om at starte eksport til Tyskland.

Faxe Kommunes erhvervsråd, Business Faxe, var for nylig vært ved eksportkonferencen ”Export Direct” i Rønnede.

Business Faxes direktør, Jesper Ib Paulsen, betegnede det som lidt af en premiere, da konferencen er resultatet af et samarbejde mellem Business Faxe, Stevns Erhvervsråd, Vordingborg Erhverv, Næstved
Erhverv og Væksthus Sjælland.

Godt 70 virksomheder fra Sjælland og enkelte fra Tyskland var mødt frem for at tage de første skridt mod et nyt eksporteventyr på det gigantiske tyske marked. Her er der ikke færre end 80 millioner købelystne og købestærke forbrugere i en af verdens stærkeste økonomier. I 2013 udgjorde vareeksporten til Tyskland ikke mindre end 103 milliarder kroner.

Efter en dag fuld af oplæg om markedsføring, kultur, jura og meget andet, meldte seks virksomheder sig til et videre såkaldt bootcampforløb. Det er virksomheder fra Stevns, Vordingborg og Køge og spreder sig over IT, medico, design, industri og fremstilling samt bygge og anlægsbranchen.

Vækstkonsulent hos Væksthus Sjælland, Robert Peter Perz, fortæller, at de nu vil få specifik rådgivning. – Det bliver en reel tilgang til deres situation og deres produkt, og så klæder vi dem på til markedet. Vi er også behjælpelige med at finde relevante samarbejdspartnere inden for erhvervsfremme i Tyskland og private aktører, fortæller Robert Peter Perz.

Fokus på vækst i Faxe Kommune og på Sjælland i almindelighed havde også Faxeborgmester Knud Erik Hansens bevågenhed, da han bød velkommen ved konferencen. – Vi skal gøre meget mere i at udnytte fællesskabet og forene kræfterne frem for at tale om udkant og andet kedeligt. Jeg vil gerne rose jer for at gå sammen i erhvervsrådene og Væksthus Sjælland om dette arrangement, sagde Knud Erik Hansen og tilføjer: – Det er ikke interessant, om en virksomhed lægger sig det ene eller andet sted, eller om det er en virksomhed i nabokommunen, som pludselig får opbygget en stor eksport og skal bruge flere medarbejdere, for vi er et stort arbejdsmarked på Sjælland og i hovedstadsområdet. Så enhver vækst det ene sted vil smitte af på os andre. Så godt med dette samarbejde, det er den rigtige vej.

Ejer af virksomheden Termax A/S i Rønnede, Svend Peter Revsbeck, gav deltagerne en peptalk som indledning på dagen. Han kaldte Tyskland for ”et uudtømmeligt reservoir af kunde og leverandørpotentiale”.

– Det lønner sig at være velforberedt og velklædt. Man skal have personlig kontakt, kunne sproget og være både fagligt velfunderet og professionel, opfordrer Svend Peter Revsbeck.
Es gilt nur noch den Koffer zu packen (nu gælder det bare om at pakke kufferten), afsluttede Revsbeck.

© Copyright 2015 Faxenyt.dk.